Ona Moianès

Sant Miquel del Fai serà un parc públic i gratuït a partir del 2018

Sant Miquel del Fai serà un parc públic i gratuït a partir del 2018

La Diputació de Barcelona compra l’espai natural per 1,3 milions

La finca romandrà tancada durant gairebé un any per obres

POL ESTRADA.- La Diputació de Barcelona garantirà accés lliure i gratuït a la finca de Sant Miquel del Fai després d’executar la compra per 1,3 milions d’euros. L’espai natural, repartit entre els municipis de Sant Quirze de Safaja, Sant Feliu de Codines i Bigues i Riells, consta amb més de 70 hectàrees i amb un alt valor natural i patrimonial. També inclou un destacat patrimoni monumental; com l’església romànica de Sant Miquel, la casa Prioral o l’ermita de Sant Martí.

Mercè Conesa, presidenta de l’Ens, va ser l’encarregada d’anunciar la proposta. Amb la compra es pretén connectar el territori de manera equilibrada, a més de fomentar un turisme respectuós i de qualitat.

Des de l’any 1990 fins ara, la finca ha estat propietat de l’empresa Espai Natural Sant Miquel del Fai SL, que és qui ha cuidat del conjunt arquitectònic i natural per gestionar-ne correctament l’ús i les visites realitzades.

Jaume Ciurana, diputat de Presidència i Serveis Generals de la Diputació, va testificar a La Vanguardia que “la Diputació considerava necessari preservar l’espai per a un ús públic”. “Ens imaginem un espai natural i patrimonial lliure i obert al públic, atès pel nostre personal. Probablement, amb un aforament regulat”, sentenciava Ciurana.

Mentre la finca romangui tancada, s’adequaran diversos desperfectes. Principalment, per temes de seguretat (evitar despreniments de roques, tanques per garantir una millor protecció…), a més de condicionar els accessos a la finca.

 

Related Posts