Ona Moianès

La muÇolada arriba dissabte a Castellterçol de la mà dels seus diables

La muÇolada arriba dissabte a Castellterçol de la mà dels seus diables

La muÇolada omplirà de foc i ritme els carrers de Castellterçol dissabte amb motiu de la trobada amb les bèsties dels Diables de Ripoll, Santa Perpètua i Sant Cugat. La festa, que començarà a les sis de la tarda amb la Plantada i la Tabalada, s’allargarà fins a la matinada.

D’aquesta manera, a dos quarts de set de la tarda tindrà lloc la Cercavila de Lluïment. El Cap de Colla dels Diables de Castellterçol, Martí Franquesa, explica que la rua es desenvoluparà pels carrers del poble però sense foc, ja que el seu objectiu és servir com a reclam per començar a escalfar l’ambient i convidar els més menuts a participar a la festa. “Serà com si fos una cercavila de gegants, ja que es mostraran les bèsties de cada colla pels diferents carrers del poble”, conclou.

Per altra banda, a dos quarts d’onze de la nit començarà el Ball del Muçol, que anirà seguit de l’esperada Cercavila de Foc pels carrers del municipi. Serà el plat estrella de la vetllada i consistirà a recórrer amb les bèsties i material pirotècnic els indrets del poble fins arribar a la Plaça Prat de la Riba, on hi haurà el tradicional final infernal. Franquesa veu amb optimisme la muÇolada i creu que hi haurà unes 600 persones aproximadament, tenint en compte els assistents i la gent de les quatre colles. A partir de les dotze de la nit la festa continuarà amb DJ Mambo Tunes als jardins de Cal Recader. Tothom hi podrà assistir de manera gratuïta.

La colla de Diables de Castellterçol és l’única agrupació de foc del Moianès. Es va crear l’any 1995 i des d’aleshores no ha parat de créixer. La seva bèstia és el Muçol, ja que segons els diables hi ha una antiga dita que diu “A Moià són sargantanes, a Castellterçol són mussols i a Sant Feliu, sac i ganxos, que sempre els porten al coll”.

Related Posts