Ona Moianès

Castellterçol celebra el centenari de la mort de Prat de la Riba rebent la visita de Puigdemont

Castellterçol celebra el centenari de la mort de Prat de la Riba rebent la visita de Puigdemont

El cap de l’executiu, acompanyat de diversos consellers, va reivindicar la necessitat de persistir i eixamplar el llegat del primer president de la Mancomunitat

POL ESTRADA.- Ahir dimarts 1 d’agost, Castellterçol va celebrar els actes commemoratius del centenari de la mort d’Enric Prat de la Riba, ideòleg i primer president de la Mancomunitat de Catalunya i natiu del municipi moianès.

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assistir, enmig d’una gran afluència de públic, a les celebracions que es van fer al centre de la vila. També hi van ser presents els consellers d’Interior, Joaquim Forn; de Cultura, Lluís Puig, i de Salut, Antoni Comín; la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa i el president del Consell Comarcal del Moianès, Dionís Guiteras, entre altres autoritats.

Primerament, des del balcó de l’Ajuntament, Puigdemont va presenciar l’actuació de membres de l’esbart local Rosa d’Abril representant la tradicional “Dansa de Castellterçol”. Tot seguit, un cop dins de la Casa de la Vila, es va inaugurar la nova sala Prat de la Riba i l’obra mural que la presideix, creada per l’artista David Font. El president va aprofitar per signar el llibre d’honor.

Posteriorment, les autoritats es van desplaçar fins a la plaça Prat de la Riba. Allà s’hi va dur a terme l’acte institucional commemoratiu del centenari, on hi va haver parlaments d’Isaac Burgos, alcalde de Castellterçol, de la presidenta de la Diputació i del president Puigdemont.

Tot recordant Prat de la Riba, Puigdemont va assegurar que “no hi ha perill més gran que la immobilitat”. També va lamentar que els representants de la política espanyola “ja no entenien” les reivindicacions catalanes fa 111 anys i “actualment continuen sense entendre-ho o fent veure que no ho entenen, que encara és més greu”. “A Catalunya l’han volgut morta tantes vegades i ha rebrotat tantes vegades, que al diccionari del futur hi ha unes ganes enormes de viure, va sentenciar.

L’acte va cloure amb un concert gratuït de Roger Mas i amb les portes obertes per visitar la Sala Prat de la Riba de l’Ajuntament.

Fotografia: Pol Estrada

Related Posts