Ona Moianès

El Moianès se situa al capdavant de les comarques que més reciclen

El Moianès se situa al capdavant de les comarques que més reciclen

El Moianès és la quarta comarca catalana que més va reciclar durant l’any passat. Són dades de l’Agència de Residus de Catalunya, que recull que es tracta d’una de les comarques que va recollir més residus de forma selectiva, un 51,9%, després d’Osona, el Pallars Sobirà i Terra Alta. D’aquesta manera, el Moianès ha assolit l’objectiu europeu previst per a l’any 2020 de reciclar la meitat dels residus.

Per la seva banda, Santa Maria d’Oló és el tercer municipi del Consorci de Residus del Bages – inclou tots els pobles bagencs que hi havia abans de la creació del Moianès – que més va reciclar durant el 2016 amb un 70%. El primer és Artés i el segon Santpedor. En aquest cas, els tres pobles utilitzen el sistema porta a porta, que actualment ja s’ha implamentat a 129 municipis catalans.

A Catalunya s’han generat 3,73 milions de tones de residus municipals, fet que suposa un total de 1,36 quilos per habitant i dia. Les dades de reciclatge són similars a les de l’any passat, tot i que s’observa un augment del reciclatge d’envasos de vidre i plàstic, però amb una disminució del paper i la matèria orgànica.

Related Posts