Ona Moianès

Dionís Guiteras declararia a favor del referèndum

Dionís Guiteras declararia a favor del referèndum

Les primeres reaccions polítiques davant l’ordre d’investigació i compareixença que ha enviat la Fiscalia aquest migdia als alcaldes que donen suport al referèndum de l’1-O no s’han fet esperar. L’alcalde de Moià, Dionís Guiteras, ha dit que complirà el mandat que ha fet el Parlament de Catalunya i que no té cap inconvenient en explicar-li al fiscal:

      Dionís Guiteras sobre la compareixença davant el fiscal

De fet, també ha afegit que davant l’avís la seva posició segueix sent la mateixa i que per tant defensarà el dret de vot dels ciutadans:

      Dionís Guiteras sobre el dret a vot dels ciutadans

Qui també s’ha pronunciat és l’alcalde d’Artés, Ernest Clotet, que assegura que des de la CUP no aniran a declarar davant el fiscal:

      Ernest Clotet sobre la compareixença davant el fiscal

De fet, aquest migdia la CUP ha enviat un comunicat on conviden a la resta de forces polítiques a “fer el mateix”, emparant-se, així, a la llei del Referèndum.

Ciutats com Manresa i Berga també han dit la seva. En declaracions a l’ACN, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha defensat que no s’està fent “res il·legal” i assegura que té previst anar a declarar. L’alcaldessa de Berga, Mireia Venturós, ha dit que obviarà la cita perquè no estan actuant en contra de la llei.

Per la seva banda, l’alcalde de Solsona, David Rodríguez, ha animat als representants polítics dels 712 ajuntaments que donen suport al referèndum de l-1-O a definir una “reacció conjunta”. Està previst que els presidents de l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis anunciïn aquesta tarda la seva posició.

 

Related Posts