Ona Moianès

Dionís Guiteras decreta restituir els cartells retirats per la policia

Dionís Guiteras decreta restituir els cartells retirats per la policia

L’Alcalde de Moià, Dionís Guiteras, ha enviat aquest migdia una carta al fiscal per recordar que la policia local serveix a la ciutadania en lloc de la fiscalia espanyola. Amb la notificació pretén deixar clar que el cos no és judicial i avisa que no es torni a demanar a la policia “coses” que, des de l’Ajuntament, estan convençuts que són il·legals. De fet, ha assegurat que això és una “trampa molt maquiavèl·lica” per part de l’estat.

      Dionís Guiteras

Davant les ordenances del fiscal, doncs, l’alcalde diu que l’estat espanyol està utilitzant la policia local per fer “repressió particular”, i que això posa el cos en una “situació complicada.” És per aquest motiu que Guiteras ha elaborat un decret on mostra el seu desacord davant l’ordenança del fiscal i demana a la guàrdia urbana que retorni als seus propietaris els cartells que ha retirat sobre el referèndum per tal que aquests els puguin tornar a penjar. El text també pretén treure la pressió que pateixen els agents i assumir ell, com a alcalde, tota la responsabilitat.

      Dionís Guiteras

D’aquesta manera, Guiteras ha defensat el policia local de Moià que va retirar cartells a favor del “sí” diumenge, ja que insisteix que només va complir amb el que li va dir la fiscalia. Per la seva banda, però, també ha assegurat que no se’n retirarà ni un més.

 

Related Posts