Ona Moianès

Com serà la temporada de bolets?

Com serà la temporada de bolets?

Amb l’arribada de la tardor, els boletaires ja han començat a omplir els primers cistells. I és que tot i la sequera d’aquest estiu, els experts preveuen una temporada similar a la passada. Així, fins el mes de desembre s’espera seguir amb la tendència dels darrers dos anys, quan de mitjana es van recollir uns 60 kg per hectàrea, és a dir, unes 73.000 tones de bolets a tot Catalunya. D’aquesta manera, segons els experts la temporada de bolets 2017 serà “normal”, ni extraordinària com la del 2014 ni tampoc nefasta com la de l’any 2007.

L’alternativa als Pirineus

Tot i ser Berga la capital del rovelló, la comarca del Moianès també és una zona de la Catalunya central on els aficionats poden trobar aquest tipus de bolet, sobretot en els termes municipals de Santa Maria d’Oló, l’Estany i Moià.

Si les condicions meteorològiques són favorables, de setembre a novembre la comarca s’omple de bolets, concretament en les plantacions de pinedes que hi ha entre els voltants del puig Rodó i el collet d’Herbaprima. Durant l’octubre, també treuen el cap per la comarca espècies com la llenega negra, el fredolic i el camagroc. Segons els experts, un bon lloc per collir bolets d’aquest tipus són les zones més properes a l’Estany i Muntanyola.

Related Posts