Ona Moianès

El Moianès també es fa sentir a Brussel·les

  • La manifestació, convocada per l’Assemblea Nacional Catalana, l’ANC de Brussel·les i Òmnium Cultural, ha omplert la capital belga d’estelades i cartells que exigien llibertat pels presos polítics

POL ESTRADA – Malgrat el mal temps, al voltant de 45.000 persones, segons dades proporcionades per la policia belga, han omplert els carrers del barri europeu de Brussel·les per mostrar el seu malestar amb la situació política actual. L’acte, convocat per l’Assemblea Nacional Catalana, l’ANC de Brussel·les i Òmnium Cultural, ha estat una crida constant als màxims responsables de la Unió Europea perquè facin cas al conflicte existent a Catalunya i no mirin cap una altra banda.

El Moianès també ha tingut la seva representació en un dia tan transcendent. Un total de dos autocars, cadascun d’ells de 55 places, han partit de la comarca per assistir a la manifestació. A diferència de les altres reivindicacions sobiranistes convocades a Barcelona o a altres punts de Catalunya, l’organització dels autocars del Moianès ha estat a nivell comarcal, i no a nivell municipal com s’havia fet anteriorment.

Per altra banda, de la mateixa manera que ha passat arreu de Catalunya, també hi ha hagut molts residents de la comarca que s’han desplaçat en tren, en avió o, fins i tot, en vehicle particular.

Durant tot el matí diferents parlaments i actuacions han amenitzat l’esdeveniment. Pel que fa les institucions i agrupacions del Moianès, ha destacat l’actuació de la Colla de Falcons de Castellcir, que ha acaparat els aplaudiments dels milers d’assistents.

 

 

Related Posts