Ona Moianès

La Festa Major d’Hivern arriba Moià

La Festa Major d’Hivern arriba Moià

  • L’esdeveniment ofereix una amplia mostra de diferents activitats lúdiques i festives, moltes d’elles arrelades a tradicions centenàries

POL ESTRADA –  Moià es troba de celebració. La capital comarcal acull, des del 19 al 28 de gener, la celebració anual de la Festa Major d’Hivern, també coneguda com les festes de Sant Sebastià, patró de la vila. La celebració inclou un gran nombre de danses i balls tradicionals que les generacions moianeses han conservat durant centenars d’anys.

L’organització proposa un ampli ventall d’activitats programades per homenatjar les memòries del municipi. Aquestes inicien divendres 19 a la tarda amb una actuació de titelles i una lectura teatralitzada a la Bioblioteca Municial. Dues hores més tard, a les 19:00, els Garrofins, el Pollo i els Teiers donaran la benvinguda a les festes de Sant Sebastià ballant la tradicional dansa pels carrers antics de la vila.

Dissabte dia 20 a les 12:00 del migdia, dia de Sant Sebastià, tindrà lloc la missa en honor al patró a l’església parroquial de Santa Maria de Moià. Tot seguit, a les 13:00, els Garrofins i els Grallers de Moià continuaran amb la celebració interpretant novament una dansa.

També destaca la representació de les Danses Tradicionals, el migdia del diumenge 21, i la del Ball del Contrapàs Curt de Moià, que conclourà la celebració el diumenge 28. La Cobla de Sabadell és la formació encarregada d’interpretar el Ball del Ciri, el Ball de Gitanes i el Ball de Garrofins.

Finalment, també cal subratllar, entre d’altres activitats, la XVI edició de la cursa de muntanya Dos Turons, la projecció de la pel·lícula Tierra firme i la Botifarrada Popular.

Related Posts