Ona Moianès

Comença el judici per l’estafa de les finques de Rocafort i Rocabruna al príncep saudita

Comença el judici per l’estafa de les finques de Rocafort i Rocabruna al príncep saudita

  • Jaume Sala i Santi Muntsech, exalcaldes de Santa Maria d’Oló, i Salvador Tresserra, alcalde de l’Estany, han estat citats a declarar com a testimonis a l’Audiència Provincial de Barcelona
  • El judici, que havia estat aplaçat diverses vegades pel jutge instructor, no ha comptat amb l’assistència dels membres denunciants

POL ESTRADA –  El passat 26 de gener es va iniciar el judici per la presumpta estafa al príncep saudita Saad bin Abdulaziz bin Abderraman al-Saud, membre de la reialesa saudita que freqüentava Catalunya els anys vuitanta i noranta. Era propietari d’una gran quantitat de finques, entre les quals es trobaven les parcel·les que integraven els castells de Rocafort i Rocabruna a Santa Maria d’Oló, així com d’altres béns immobles. L’any 1993 el xeic va morir i els seus gestors a Catalunya van vendre el patrimoni sense comunicar-ho a la família reial saudita, embutxacant-se un total de 6,8 milions d’euros, segons la fiscalia.

El principal acusat era Agustí González, administrador dels béns del xeic a Catalunya, però el jutge va haver d’arxivar la causa arran de la seva mort. Tanmateix, romanen en qualitat d’acusats l’esposa d’Agustí González, el seu fill i dos dels compradors dels immobles.

La família reial saudita va denunciar el cas l’any 2004 i des d’aleshores no hi ha hagut cap altra notícia de la seva postura respecte el procediment. El jutge instructor ha hagut de suspendre diverses vegades el judici per la incompareixença dels denunciants. Finalment, han estat els advocats particulars els encarregats de defensar la posició dels hereus del xeic.

Jaume Sala i Santi Muntsech, ambdós exalcaldes de Santa Maria d’Oló, i Salvador Tresserra, alcalde de l’Estany i treballador de les finques de Rocafort i Rocabruna, han anat a declarar aquesta setmana a l’Audiència Provincial de Barcelona com a testimonis del cas. També ho va fer l’alcalde del municipi osonenc de Muntanyola.

Santi Muntsech, que va governar Oló des del 1999 al 2007, assegura que el judici va anar “correctament”. “Jo només vaig testificar en quin moment hi va haver la venta de les finques, que va ser, aproximadament, l’any 2001 o 2002. Em vaig assabentar del que havia passat l’any 2005 per la premsa”, assegura Muntsech.

Related Posts