Ona Moianès

El Moianès es suma a la reivindicació feminista del 8 de març

El Moianès es suma a la reivindicació feminista del 8 de març

  • El Consell Comarcal del Moianès, juntament amb els ajuntaments i altres entitats, ha organitzat la campanya “La dona que jo vull ser” per protestar sobre la desigualtat de gènere

Ja fa més de cent anys que el 8 de març es celebra el Dia Internacional de la Dona. Enguany, la Comissió 8 de març, un grup integrat per un conjunt de col·lectius feministes, ha impulsat una vaga a tot Espanya per denunciar les desigualtats i injustícies que pateixen les dones. Durant les últimes setmanes la iniciativa no ha parat de sumar adheriments i suports, i la comarca del Moianès, amb tots els pobles que l’integren, no ha estat menys.

Per primera vegada, el Consell Comarcal del Moianès, conjuntament amb els ajuntaments i entitats de la regió, ha consensuat un eix reivindicatiu per aconseguir “una millora en la visibilitat i representació de les dones al món laboral i a la societat en general”. “La dona que jo vull ser” és el nom que ha rebut la campanya, que ha estat acompanyada de material visual per, segons l’organització, “trencar amb els estereotips”.  Es tracta de diversos cartells amb fotografies de dones treballant en un ambient on sovint són poc representades; per exemple treballant el camp o fent de policia.

“S’ha vist prioritari visibilitzar la representació positiva de la dona en el món laboral i en tots el àmbits, i que en la tria per part de les dones d’allò que volen ser, sigui lliure, sense complexos ni pressions socials”, assegura l’organització del Consell Comarcal en un comunicat.

Per altra banda, la campanya també inclou una sèrie d’activitats per amenitzar la jornada a gairebé tots els municipis de la comarca. La majoria d’actes són lectures de manifests i xerrades, però també hi podem trobar tallers culturals, esmorzars i excursions.

Related Posts