Ona Moianès

L’oci abunda al Moianès aquesta Setmana Santa

L’oci abunda al Moianès aquesta Setmana Santa

  • La Festa de la Primavera de l’Estany i la Fira Agronatura de Castellcir clausuren el mes de juny i donen la benvinguda a l’abril

Durant aquesta Setmana Santa, l’oci i els esdeveniments culturals són abundants al Moianès. A banda dels actes religiosos, com els Armats i la Processó de Divendres Sant, destaquen la Festa de la Primavera de l’Estany i la Fira Agronatura de Castellcir.

FESTA DE LA PRIMAVERA (31 de març)

L’Estany celebra el dissabte 31 de març la Festa de la Primavera. El municipi dóna la benvinguda a la primavera amb un esdeveniment ple d’activitats per a totes les edats, moltes de les quals estan relacionades amb la cultura local i la natura.

Malgrat que el dia central de la celebració és dissabte, els actes inicien divendres 30 a la tarda amb la projecció d’una pel·lícula al local social el Cine. Les activitats  de dissabte s’estrenen a les 11:00 del matí amb la visita teatralitzada “On és l’estany de l’Estany?”. Després prenen el relleu tallers i actes d’allò més diversos, per exemple un taller de cuina primaveral, una ruta amb segway i una classe de zumba.

Finalment, l’Estany acull el diumenge 1 d’abril les darreres activitats de la celebració; Caramelles, visita guiada al Centre de visitants i Mina i el joc del quinto al local social el Cine. La festa conclou el dilluns 2 amb un campionat de futbol en PlayStation 4.

FIRA AGRONATURA (1 d’abril)

Castellcir acollirà el proper diumenge 1 d’abril la tercera edició de la Fira Agronatura, que es celebra anualment al municipi. L’objectiu principal de l’esdeveniment és fomentar els hàbits ecològics i respectuosos amb la natura, a més de fer memòria i recordar la cultura que ha expirat relacionada amb l’agronatura. Els nuclis de la fira seran la Plaça de l’Era i la Plaça Abat Escarré. L’Avinguda Santa Coloma i el Carrer Major aplegaran paradetes de productes agroalimentaris i complements, mostres de maquinària agrícola antiga, etc.

L’organització ha programat un ampli ventall d’activitats per amenitzar la fira, a més de les paradetes i les mostres. Aquestes inicien a partir de les 10:00 hores amb l’obertura de la fira. El taller de decoració d’ous de xocolata, el taller d’herbes remeieres o la demostració d’esquilar ovelles en són bons exemples.

Per altra banda, cal destacar la presència de Ràdio Castellterçol, que realitzarà entrevistes en directe, l’actuació de l’Esbart Rosa d’Abril i el tradicional aplec (rifes i sardanes amb la Cobla Canigó).

Related Posts