Ona Moianès

Els llibres i les roses esdevenen protagonistes al Moianès

Els llibres i les roses esdevenen protagonistes al Moianès

  • La Diada de Sant Jordi, marcada per la reivindicació sobiranista, ha estat un èxit a la comarca

Com cada 23 d’abril, al Moianès i a tot Catalunya es celebra la Diada de Sant Jordi, també coneguda com el Dia del Llibre i la Rosa. Amb el pas dels anys, la jornada ha esdevingut una reivindicació de la cultura catalana. És per això que enguany la situació que actualment viu el país ha estat protagonista en el festeig de la tradició. Roses de color groc i llibres que tracten el procés sobiranista o el referèndum de l’u d’octubre han estat alguns dels productes més venuts. Tanmateix, la jornada ha mantingut la naturalesa plural i l’estructura que la caracteritza.

Des de bon matí, les parades de roses i llibres s’han aplegat als carrers més cèntrics de la majoria de municipis del Moianès. Molts centres educatius i associacions populars han establert la seva pròpia parada, també negocis particulars. Molts dels pobles, com cada any, han acollit activitats per a tots els públics relacionades amb la Llegenda de Sant Jordi per amenitzar la jornada, moltes de les quals porten anys celebrant-se.

A Moià, a banda de les parades de llibres i roses concentrades a l’Avinguda de la Vila i al carrer del Comerç, l’alumnat dels centres educatius ha recorregut les places i els carrers, on hi ha llegit fragments d’obres literàries catalanes mundialment reconegudes. Durant la tarda, a la plaça del CAP, hi ha actuat l’Escola Municipal de Dansa Somnis, l’Escola de Musica de l’Escola Pia i l’Espai Musical de Moià. A les vuit del vespre, a la Biblioteca Municipal, Maria Baqués ha conduït el debat literari “L’illa de Giani Stuparich”

A la Plaça Catalunya de Santa Maria d’Oló també s’han aplegat parades de llibres i roses, en aquest cas a càrrec dels alumnes de l’Escola Sesmón. A la tarda les activitats han seguit; contacontes, berenar i tallers diversos.

Castellterçol també ha celebrat la Diada de Sant Jordi amb magnificència. No han faltat els llibres i les roses al carrer. Un berenar amb coca i xocolata i la projecció d’una pel·lícula han conclòs la jornada.

Els altres municipis de la comarca també s’han sumat a la festa amb tallers i activitats de lectura.

Related Posts