Ona Moianès

L’Estany acull el Mercat d’Olis i Vins Nous

L’Estany acull el Mercat d’Olis i Vins Nous

  • El municipi moianesenc rebrà el proper dissabte 28 d’abril un mercat dedicat als olis i vins procedents de la darrera premsada

L’Estany acollirà el proper dissabte 28 d’abril el Mercat d’Olis i Vins Nous, un esdeveniment dedicat als olis i vins procedents de la darrera premsada. L’organització assegura que és en aquest moment de l’any quan es pot gaudir en la seva màxima frescor dels productes derivats de les collites d’olives i de raïm de la tardor passada. La iniciativa l’ha promogut l’Ajuntament de l’Estany i l’empresa Firàlia amb la voluntat de dinamitzar l’oci al municipi i fomentar el consum de productes elaborats a Catalunya.

El mercat es celebrarà als carrers més cèntrics del municipi i s’allargarà durant tot el dia. Comptarà amb parades d’olis de l’Empordà i de les Garrigues i amb parades de vins de Costers del Segre, del Penedès, i, altra vegada, de l’Empordà, tots ells amb el certificat Denominació d’Origen. A més, l’esdeveniment es complementarà amb parades d’altres productes, tots ells derivats o relacionats amb el món de l’oli i el vi. Formatges curats amb oli, olives, melmelades de raïm o cosmètica derivada de l’oli i el vi en són bons exemples.

Per altra banda, l’organització destaca la participació d’una parada d’espècies –entre les quals hi haurà safrà d’origen català-, una parada de productes menorquins i un espai d’elaboració de pizzes artesanes per emportar, a càrrec d’un jove emprenedor local.

Related Posts