Ona Moianès

El Mercat Escolar de la Prehistòria de Moià celebra la seva XVII edició

El Mercat Escolar de la Prehistòria de Moià celebra la seva XVII edició

  • Del 14 al 18 de maig un total de 1475 alumnes d’arreu de Catalunya visiten el Parc Prehistòric de les Coves del Toll

Del 14 al 18 de maig té lloc la XVII edició del Mercat Escolar de la Prehistòria de Moià al Parc Prehistòric de les Coves del Toll. Durant els cinc dies que es realitza l’esdeveniment, es calcula que participen un total de 1475 nens i nenes i un centenar de professors de 27 escoles d’arreu de Catalunya.

Els participants tenen l’oportunitat de gaudir de la Prehistòria en primera persona mitjançant diverses activitats. Una d’elles tracta d’endinsar-se dins la recreació d’un poblat prehistòric. Segons l’organització, això els permet aprendre “quins són els nostres predecessors, com vivien i quines eines feien servir, com encenien foc, com es feien pintures facials per anar a caçar o com caçaven amb arc i propulsor. També mostra com elaboraven les pintures rupestres, què menjaven per festejar, i quins instruments musicals feien servir per a les celebracions”, entre moltes d’altres coses.

D’altra banda, els alumnes també tenen l’oportunitat de visitar el conjunt de coves prehistòriques d’Europa més riques en fauna del quaternari. Aquestes són la Cova del Toll, on hi habitaven humans i animals prehistòrics, la Cova de les Toixoneres, la Surgència, la Cova Morta i la recreació de quatre cabanes de l’Edat del Bronze a mida real.

Aquesta activitat forma part de les activitats programades pel dia  Internacional dels Museus (dia 18 de maig) i per la Setmana de Geoparcs Europeus 2018, ja que el Museu de Moià i el Parc Prehistòric de les Coves del Toll són centres d’Interpretació del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central.

Related Posts