Ona Moianès

El Moianès clama per l’alliberament dels presos polítics amb un videoclip

El Moianès clama per l’alliberament dels presos polítics amb un videoclip

  • La cançó, titulada “Democràcia”, ha estat creada pel músic moianès Quim Vila
  • Algunes de les escenes estan gravades a l’exterior de les presons de Soto del Real, Estremera i Alcalá-Meco

El músic moianès Quim Vila va estrenar ahir a dos quarts de nou del vespre a l’Espai Cultural Les Faixes de Moià el seu nou videoclip, que clama per l’alliberament dels presos tancats injustament a les presons espanyoles i pel retorn dels polítics catalans exiliats arreu d’Europa. A l’esdeveniment, d’entrada lliure, es van realitzar breus parlaments de Dionís Guiteras, alcalde de Moià i president del Consell Comarcal del Moianès, i de Míriam Nogueras, diputada al Congreso de los Diputados. Posteriorment, Quim Vila, juntament amb altres músics, va tocar en directe alguns dels seus temes més animats, engrescant tothora el públic a participar. L’acte va cloure amb la projecció del clip i amb un piscolabis.

Quim Vila va composar la lletra de la cançó, que rep el títol “Democràcia”, l’any 2014. Enguany ha enregistrat les imatges del clip, on hi surten alcaldes, regidors i vilatans de tots els municipis del Moianès, i n’ha elaborat el muntatge. Algunes d’aquestes escenes estan gravades a l’exterior de les presons espanyoles de Soto del Real, Estremera i Alcalá-Meco.

La voluntat del projecte és reclamar la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i protestar per la regressió de drets i llibertats que s’està duent a terme a l’Estat espanyol. Així ho constata la tornada del tema; “Per un estat competent, modern i transparent jo demano democràcia. Per un país més just, socialment robust, jo reclamo democràcia. Per una llei de tots, fruit dels nostres vots, jo demano democràcia. Per un marc cultural divers, tradicional, jo reclamo democràcia”.

 

Related Posts