Ona Moianès

El GiraCirc tanca la seva edició més exitosa

El GiraCirc tanca la seva edició més exitosa

  • Collsuspina acull des de l’estiu de 2015 el festival, d’actuacions i activitats de circ al carrer
  • Enguany l’organització ha posat èmfasi en reivindicar la igualtat de gènere

Durant el tercer cap de setmana d’agost (divendres 17, dissabte 18 i diumenge 19) s’ha celebrat la quarta edició del GiraCirc a Collsuspina, un festival de circ que omple els carrers del municipi d’actuacions i activitats. La proposta es va iniciar l’estiu del 2015 i es va consolidar l’estiu del 2016, amb una afluència de  més de 5000 persones, i l’estiu del 2017, on la participació gairebé va arribar a les 6000 persones. L’edició d’enguany ha complert les expectatives amb escreix i ha igualat l’afluència de públic de l’any passat malgrat les condicions meteorològiques, que en certs moments es van manifestar inestable. A més de l’èxit del festival com a tal, les reivindicacions per la igualtat de gènere han fet que la quarta edició del GiraCirc fos memorable.

La gran majoria d’activitats i actes anaven dirigits a un públic familiar. Els assistents van poder gaudir d’actuacions variades (pallassos, malabars, acrobàcies…), així com de tallers variats (maquillatge, fotomatons, tallers d’arts del circ, jocs d’habilitat i un llarg etcètera).

Les activitats van iniciar la tarda del dijous, però no va ser fins divendres que es van realitzar les actuacions de més renom. Durant la vesprada i nit de divendres va tenir lloc la gala “Cabaret de Dones”, on totes les artistes eren fèmines. D’aquesta manera, reclamant la igualtat de drets entre sexes, el GiraCirc va mostrar la seva vessant més reivindicativa. Les artistes participants van ser: Marta Sitjà, pallassa i presentadora de l’espectacle; Sílvia Capell; Cecília Alice Manfrini; Miriam Edo i Clara Pietro.

La gresca va seguir durant tot el dissabte; matí, tarda i vespre. Van estrenar el dia els espectacles “Teatre de Funàmbuls” (un espectacle de circ còmic dins la carpa Circ Xic), “Sulum” (espectacle de corda) i “Adoro” (espectacle familiar de clown a l’aire lliure i amb música en directe). A la tarda, el Mag Pere ens va mostrar les seves habilitats amb la màgia. A més, els assistents van poder gaudir de dos espectacles més; “Envà”, una actuació alternativa relacionada amb els equilibris, l’humor i la composició de l’espai, i “Collage”, un espectacle d’acrobàcies i equilibris. Al vespre, Davith Piaf es va encarregar de fer riure famílies senceres amb el seu espectacle “Tonteries les Justes”. El dia es va cloure amb l’espectacle de foc i pirotècnia “Sí que es pot!”.

I per acabar, diumenge també hi va haver diverses actuacions. Des d’una mostra de circ social, fins als números “Dream Airlines”, “Ricky, el professor de tenis” i “Un espai d’història concreta”.

Related Posts