Ona Moianès

Inicia la Festa Major de Santa Maria d’Oló

Inicia la Festa Major de Santa Maria d’Oló

  • Una gran varietat d’activitats ompliran els carrers del municipi moianesenc des del dijous 23 fins el dimarts 28 d’agost

Santa Maria d’Oló es troba de celebració. Des d’avui, dijous 23 d’agost, i fins el proper dimarts 28, tindrà lloc la festa major del municipi. Una gran varietat d’activitats, per a tots els gustos i per a totes les edats, ompliran els carrers del poble els següents dies.

Els actes inicien la tarda del dijous 23 amb la lectura del tradicional pregó (a càrrec d’un responsable de l’entitat Proactiva Open Arms), que dóna, oficialment, el tret de sortida a la Festa Major. Tot seguit, es projectarà el reportatge “Astral” a l’Espai Hemalosa, dirigit pel periodista Jordi Évole i que mostra la feina dels voluntaris de l’oenegé Proactiva Open Arms al Mediterrani central. La gresca segueix l’endemà, divendres 24. Des de jocs de cucanya (afaitar globus, fer curses de sacs, o buscar caramels dins de recipients plens de farina) al matí, fins a nit de concerts (“Trast” i “band’d’festa”) i dj’s a la nit, passant per un torneig de futbol sala infantil. A més, també actuarà la Tuna de Medicina de la Universitat de Barcelona.

Una gimcana d’orientació popular obrirà el dia de dissabte per donar pas a altres activitats; Ball d’escuma, campionat de Botifarra, XXII Trobada de gegants i XVI Pujada a la Costa. El tradicional sopar de Festa Major i, posteriorment, el Ball de Festa Major clouran el dia. Pel que fa diumenge 26 les activitats seguiran sent abundants i variades. Entre d’altres, tirada de plats de Festa Major, espectacles infantils, torneig de futbol sala per barris, ballada de sardanes i concerts diversos.

I per acabar, abans de la cloenda final, dilluns 27 hi haurà jocs d’aventura, Missa de Difunts i classe de zumba (al matí). A la tarda/vespre, campionat d’escacs i domino, espectacles de circ, l’Espectacle “espacial” Planeta i Neptú –protagonitzat per en Peyu– i concert del grup de versions Sixtus. La Festa Major es clourà el dimarts 28 amb el Dinar de Cloenda i, conseqüentment, les populars havaneres.

Related Posts