Ona Moianès

Castellterçol i Castellcir acullen la 27a edició del Concurs de Gos d’Atura

Castellterçol i Castellcir acullen la 27a edició del Concurs de Gos d’Atura

  • La competició reunirà els millors pastors i gossos d’arreu de Catalunya, però també de França, del País Basc i del País Valencià

Tal com mana la tradició, el primer diumenge d’octubre es celebra el Concurs de Gos d’Atura de Castellterçol i Castellcir. Enguany no es produirà cap excepció i ambdós municipis acolliran aquest proper diumenge 7 d’octubre la vint-i-setena edició del concurs, així com la 9a Final de Campions. Les proves iniciaran a partir de dos quarts d’onze del matí, amb pastors i gossos vinguts de llocs diversos: d’arreu de Catalunya, però també de França, del País Basc i del País Valencià. La competició finalitzarà rondant les dues del migdia amb l’entrega de premis i obsequis a tots els pastors participants. Les diferents proves es regiran pel reglament adoptat per la Federació de Concursos de Gossos d’Atura dels Països Catalans. Així mateix, els pastors participants s’hauran de presentar vestint la indumentària pròpia del seu lloc de procedència.

De totes maneres, les activitats relacionades amb el concurs iniciaran la tarda de dissabte 6 amb la rebuda als pastors participants en el Monument del Pastor, situat a una de les entrades de Castellterçol. Tot seguit, arribarà el ramat per l’antic camí ramader de la vila, comandat per Miquel Julià.

Salvador Rovira, president de la Federació de Concursos de Gossos d’Atura dels Països Catalans i alcalde de Castellcir, assegura que “la vint-i-setena edició del concurs serà fantàstica perquè vénen els millors pastors i els millors gossos del territori que concursen en aquesta disciplina”. Rovira, esperançat, afegeix: “Espero que la gent s’hi animi i que la pluja no ens perjudiqui”.

Related Posts