Ona Moianès

La Colla Gegantera de Moià presenta la campanya “Vestim els Gegants”

La Colla Gegantera de Moià presenta la campanya “Vestim els Gegants”

  • La iniciativa pretén recaptar ingressos per restaurar la vestimenta dels gegants Isabel i Ferran, que han quedat obsoletes

La Colla Gegantera de Moià ha estrenat la campanya “Vestim els Gegants” en motiu del 75è aniversari dels Gegants de Moià. La iniciativa, presentada en el videoclip Batec Gegant, creat per Quim Vila i Aina Acuesta, pretén recaptar ingressos per restaurar les figures dels gegants, així com renovar la vestimenta per donar-los una nova estètica. Els vestits que actualment llueixen tenen ja vint-i-set anys i la renovació es una obligació si no es vol que perdin la funcionalitat.

Els vestits de Ferran i Isabel, els Gegants de Moià, han quedat obsolets. Per aquest motiu la Colla Gegantera del mateix municipi ha pressupostat la restauració dels dos vestits, que serà realitzada pel Taller d’Escultura Casserras de Solsona, i n’ha impulsat el finançament. Es pretén que els 7.000 euros que el projecte requereix es financin  per tres fonts diferents. Es sol·licitarà el 50% del cost del projecte a les administracions públiques mitjançant les subvencions que publiquen anualment, un 25% del cost s’ingressarà a través dels beneficis d’un sorteig de nadal i la resta s’intentarà cobrir amb aportacions voluntàries a la plataforma Verkami.

La Colla Gegantera de Moià ja ha anunciat que, si la iniciativa es desenvolupa correctament, la culminació del projecte serà el dia 27 de juliol de 2019 a la tarda amb la presentació de la nova imatge dels Gegants i l’entrega de les recompenses pertinents.

Related Posts