Ona Moianès

Professionals d’atenció primària del Moianès promouen la vacunació contra la grip amb una flash mob

Professionals d’atenció primària del Moianès promouen la vacunació contra la grip amb una flash mob

  • La iniciativa, a ritme de Txarango, s’emmarca en la campanya de prevenció de la grip de l’ICS Catalunya Central

A ritme de Txarango, una quinzena de professionals de l’atenció primària de Moià i Castellterçol han gravat una mobilització espontània (flash mob) per promoure la vacunació contra la grip. Amb una lletra pròpia, que convida la ciutadania a vacunar-se com a prevenció contra aquesta malaltia, llevadores i diversos professionals de medicina, infermeria i administratius es mouen al ritme de la cançó “Músic de carrer”. Aquesta iniciativa s’emmarca en la campanya de prevenció de la grip de l’ICS Catalunya Central, que l’any passat va augmentar la taxa de vacunació entre la ciutadania i que aquest any es proposa millorar encara més les xifres. El període de vacunació va començar el darrer 22 d’octubre.

Després que el grup Txarango donés permís per utilitzar la seva música, l’Equip d’Atenció Primària Moià-Castellterçol va posar fil a l’agulla per crear una lletra pròpia i preparar un vídeo promocional aprofitant que comptava amb l’ajuda d’una persona amb formació musical i d’un realitzador de televisió. El resultat va ser molt positiu i la majoria de professionals apareixen al vídeo cantant lletres com ara: “quan cada tardor arriba, hem de poder prevenir. Això és molt millor que haver d’emmalaltir”, entre d’altres. La tornada d’aquesta melodia tan coneguda, que els professionals han personalitzat, és “Vine al CAP a vacunar-te. Vine aquí i deixa’m cuidar-te”.

Una de les professionals implicades en el projecte explica que “volíem fer un vídeo de reclam en què la gent reconegués les nostres cares i li fes gràcia veure com els seus mateixos professionals sanitaris de referència li expliquen els beneficis de la vacunació”. La iniciativa va començar a gestar-se mesos enrere, quan els professionals de l’ICS Catalunya Central proposaven actuacions per promoure la vacunació.

Related Posts