Ona Moianès

Miquel Buch visita el Consell Comarcal del Moianès

Miquel Buch visita el Consell Comarcal del Moianès

  • El Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya va assistir a l’acte que oficialitzava la implementació de la codificació comuna de les edificacions aïllades del SIGESCAT a la Comarca del Moianès

Miquel Buch, Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, va visitar ahir, dimecres 23 de gener, el Consell Comarcal del Moianès. Ho va fer en motiu de l’acte de la signatura del conveni de col·laboració entre el Departament d’Interior de la Generalitat i el mateix Consell Comarcal per a la implementació al territori de la codificació comuna de les edificacions aïllades del Sistema d’Informació Geogràfica d’Emergències i Seguretat de Catalunya (SIGESCAT). El conveni suposa un avenç important, ja que permetrà geolocalitzar les masies del Moianès, una comarca on el 80% del territori és bosc.

Entre d’altres, l’acte va comptar amb la presència de Dionís Guiteras, president del Consell Comarcal del Moianès i alcalde de Moià, Alba Camps, delegada territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya a la Catalunya Central, Eduard Freixedes, director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a la Catalunya Central, Jaume Domingo, cap del Gabinet Tècnic de la Secretaria General del departament d’Interior, i Marc Salvador, coordinador del Sistema d’informació Geogràfica del Departament d’Interior.

Millorar la seguretat del país és un dels principals objectius del Departament d’Interior, i geolocalitzar les masies del territori permetrà, per una banda, actuar amb major rapidesa en el cas que hi hagi una emergència, i per l’altra, convertir els habitants de les masies en alertants qualificats en el cas que hi hagi una emergència a l’entorn.

Aquest projecte, que es va iniciar a la comarca d’Osona i va continuar amb la del Berguedà, està previst que s’estengui arreu del país. Actualment el Moianès ja en forma part. Actualment hi ha 102 masies localitzades al Moianès, però la fase de geolocalització que es va iniciar amb la signatura del conveni en permetrà geolocalitzar moltes més, arribant a multiplicar-ne el número.

Related Posts