Ona Moianès

El cap de llista d’Esquerra Republicana a Monistrol de Calders deixa el govern

El cap de llista d’Esquerra Republicana a Monistrol de Calders deixa el govern

  • Enric Vilatersana, regidor de Monistrol Democràtica Independent, vinculat a ERC, ha comunicat la seva sortida del govern municipal per discrepàncies amb l’actual alcalde, Arturo Argelaguer

Enric Vilatersana, cap de llista d’Esquerra Republicana a Monistrol de Calders, anuncia la seva sortida del govern municipal per discrepàncies amb l’actual alcalde, Arturo Argelaguer. L’actual govern de Monistrol, que ara queda amb tan sols tres representants de set després de la renuncia de Vilatersana, és fruit d’un pacte entre Monistrol Democràtica Independent, vinculat a Esquerra Republicana, i el PDeCAT. Les dues formacions van presentar una moció de censura el juny del 2016 que va fer fora el govern en minoria de la CUP, encapçalat per Ramon Vancells.

Vilatersana ha pres la decisió després que l’actual alcalde, Arturo Argelaguer, decideixi presentar-se com a alcaldable del PDeCAT sense consensuar-ho amb la resta de l’equip de govern. Primerament, la intenció era proposar públicament un cap de llista compartit per a les municipals del maig vinent i presentar-se en coalició dins el grup Junts per Monistrol.

Malgrat reconèixer la bona entesa que hi ha hagut entre les dues formacions, Monistrol Democràtica Independent assegura que el que ha fet Argelaguer “és un exercici de manca de coherència política i de deslleialtat vers el grup que l’ha dut a l’alcaldia”. La decisió de Vilatersana, que mantindrà l’acta de regidor però deixarà les seves carteres, ha estat presa de manera consensuada amb l’executiva d’ERC Moianès.

Related Posts