Ona Moianès

La implementació del sistema de reciclatge porta a porta es consolida a Sant Quirze Safaja

La implementació del sistema de reciclatge porta a porta es consolida a Sant Quirze Safaja

  • Després de quatre mesos de la instauració del sistema, el nivell de reciclatge es manté en un 89%

El passat mes d’octubre es va instaurar a Sant Quirze Safaja el sistema de reciclatge porta a porta. Quatre mesos després, l’Ajuntament ha fet públiques les dades del desenvolupament del projecte. Un 89% de les deixalles recollides amb el sistema porta a porta es reciclen i hi participen, de mitjana, 209 famílies, que equival a un 58% de les llars habitades del municipi. El servei el presta una empresa familiar de Bigues i Riells i té una duració mitjana de 3 hores i 47 minuts.

Per seguir amb la bona dinámica, l’Ajuntament ha anunciat que es celebrarà la primera edició del concurs “Donem forma al reciclatge”. L’objectiu de la competició és crear qualsevol element original i creatiu elaborat amb objectes reciclats. L’única pauta que exigeix l’organització és, que per elaborar la peça, s’ha d’utilitzar un element de cada fracció de reciclatge, és a dir, d’orgànica, de paper o cartró, d’envasos, de vidre i de resta.

El concurs constarà de la categoría individual i de la categoria per equips i es donaran dos premis, un, a l’element més original i un altre, al més creatiu. La data límit per entregar els projectes és el 9 de maig. Tres dies després, el 12 de maig, s’exposaran i hi haurà l’entrega de premis al Parc de l’Aigua.

Related Posts