Ona Moianès

El Moianès s’afegeix a l’aturada del Dia Internacional de les Dones

El Moianès s’afegeix a l’aturada del Dia Internacional de les Dones

  • El col·lectiu feminista comarcal “Cultura de la Dona” anima tothom a adherir-se a la vaga

Diverses dones de tots els pobles del Moianès s’han organitzat i han creat un projecte de comissió transversal per afrontar la vaga feminista del Dia Internacional de les Dones. La premissa sobre la qual fonamenten el projecte és la de visibilitzar la causa i obrir un espai en el qual es pugui sumar a títol individual per fer accions conjuntes. Des que la comissió es va formar, s’han reunit diverses vegades amb la participació de representants de municipis diferents.

Moià és el municipi que acull un nombre més gran d’activitats. Aquestes es concentren a la Plaça del CAP i comencen a les dotze del migdia, amb activitats i jocs per promoure la igualtat de gènere. A la una es llegirà un manifest elaborat conjuntament per les dones que formen el col·lectiu “Cultura de la Dona”. A dos quarts de sis, seguiran les activitats fent una pintada de pancartes, i tocades les sis es clourà la jornada i els inscrits es dirigiran a la manifestació de Manresa. Altres municipis, com Santa Maria d’Oló, L’Estany i Collsuspina, també han organitzat concentracions de protesta i lectures de manifestos.

Núria Picas, de Santa Maria d’Oló i integrant del col·lectiu feminista del Moianès, ho explica així: “Hem sumat forces de forma unitària per fer presència al territori. A comarques petites costa visibilitzar el moviment feminista i és aquest un dels objectius principals. L’altre gran objectiu és animar a tothom que vulgui a apuntar-se a la vaga, tant a nivell de treball remunerat com no, i es convida a tothom a penjar un davantal al balcó per reivindicar les tasques de cura”.

Related Posts