Ona Moianès

Moià celebra una nova edició del Carnestoltes

Moià celebra una nova edició del Carnestoltes

  • El moment més celebrat va ser la tradicional rua pels carrers del municipi

Moià va celebrar aquest passat dissabte el Carnestoltes amb una gran afluència de públic. Una vintena de carrosses, que en total sumaven més de mil persones disfressades, van participar a la rua que va omplir els carrers del municipi. Estava previst que la desfilada comencés a dos quarts de set del vespre, i tot i engegar amb una mica de retard, va ser molt celebrada pel públic assistent.

Va seguir el mateix recorregut que els anys anteriors; va pujar per l’Avinguda de la Vila, va trencar pel carrer Sant Sebastià i pel carrer Sant Josep, fins acabar, altra vegada, a l’Avinguda de la Vila de baixada. Posteriorment es va celebrar per primera vegada el Farraval, a la Plaça del CAP, per amenitzar l’impàs des que va acabar la rua fins que es va obrir l’Espai Cultural Les Faixes.

Martí Padrissa, regidor de joventut de l’Ajuntament de Moià, així ho valorava: “No hi va haver cap incident remarcable. La festa va transcórrer amb tota normalitat. L’afluència de gent va ser molt gran, vam tenir cues tota la nit per entrar a Les Faixes. Ara ja estem pensant en l’edició de l’any que ve, que esperem que sigui més i millor”.

Cal destacar també que, com ja havia passat anys enrere, l’Ajuntament de Moià va promoure una campanya de conscienciació pel consum responsable de la festa. El lema de la campanya era “Reacciona”, i es centrava en el consum abusiu de l’alcohol, les agressions sexuals i els actes vandàlics.

Related Posts