Ona Moianès

El Castell del Clascar es convertirà en un centre de permacultura

El Castell del Clascar es convertirà en un centre de permacultura

  • La permacultura és un conjunt de pràctiques i de formes de pensar per tal de crear una producció agrícola sostenible

Els nous propietaris del Castell del Clascar, a Sant Quirze Safaja, volen recuperar el monument i convertir-lo en un centre de permacultura. L’Ajuntament de Sant Quirze Safaja i el Departament de Patrimoni de la Generalitat estan assessorant la família que ha adquirit la finca per poder iniciar les reformes del Castell del Clascar. Els propietaris volen convertir la zona en un centre referent en permacultura, és a dir, en tècniques d’agricultura sostenible.

Des de l’Ajuntament estan ajudant els propietaris amb els tràmits administratius necessaris per iniciar el projecte degut a l’impacte que pot tenir en la comarca. Anna Guixà, alcaldessa del municipi, ens ho explica així: “El Castell del Clascar fa molts anys que està en desús i amb el pas dels anys s’ha anat degradant. Fa uns anys, una família suïssa es va interessar per aquest castell i totes les hectàrees que l’envolten per crear un centre de permacultura. A partir d’aquí, està previst crear una escola per fomentar una economia sostenible”.

Pel que fa al Castell del Bartí, conegut com el Clascar, tindria els seus orígens al segle X però va patir molts canvis amb el pas del temps. Va ser convertit en casa forta a la baixa edat mitjana i a principis del segle XX va ser completament remodelat. Ara, un cop acabada la reforma, es convertirà en un centre de formació.

Related Posts