Ona Moianès

Comencen les obres del carrer Sant Pere de Moià i ho fan amb polèmica: hi ha malestar entre alguns veïns del barri que defensen les llambordes actuals.

Comencen les obres del carrer Sant Pere de Moià i ho fan amb polèmica: hi ha malestar entre alguns veïns del barri que defensen les llambordes actuals.

El projecte de reurbanització del carrer consisteix a millorar la pavimentació i la substitució completa de diferents serveis com l’aigua i el clavegueram, així com la realització d’una plataforma única. Durant les obres es durà a terme un pla de seguretat amb les mesures adients per la prevenció de la Covid-19. Mentre duri el projecte de reforma de la via, que té una previsió de 4 mesos, el trànsit de vehicles estarà prohibit.  

D’altra banda, el fet d’eliminar les voreres ha provocat malestar entre alguns veïns del barri perquè no veuen amb bons ulls substituir els llambordins per formigó o asfalt. A més, existeix una iniciativa oberta a la plataforma “change.org” que defensa el manteniment de la superfície actual com a història viva de la ciutat. Amb aquesta petició es pretén una revisió que reconsideri les obres i doni prioritat als vianants en lloc dels vehicles, malgrat que el projecte ja està aprovat.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Moià assegura que les obres responen a criteris d’accessibilitat, patrimonials i mediambientals.  La reforma de la via consta d’una inversió global de més de 265.000 € i compta amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona i Aigües de Moià.

Related Posts