Ona Moianès

Xavier Baraut, alcalde d’Oló, creu que la desescalada asimètrica anunciada per Pedro Sánchez no té sentit en pobles petits o comarques com el Moianès.

Xavier Baraut, alcalde d’Oló, creu que la desescalada asimètrica anunciada per Pedro Sánchez no té sentit en pobles petits o comarques com el Moianès.

En declaracions ahir al programa La Central d’Ona Moianès, Ona Bages i Solsona FM, Baraut creu que el Govern Espanyol acabarà fent marxa enrere o modificant algunes de les propostes de desconfinament anunciades dimarts. Les directrius del cap de l’executiu aposten per una desescalada asimètrica per províncies i gradual en quatre fases. Per tant, els habitants d’Oló, o la comarca del Moianès en general, tindran les mateixes condicions que els habitants de Barcelona, per exemple. D’altra banda, Xavier Baraut tampoc veu clar que la fase que permet la mobilitat es pensi per províncies i no en base a les realitats de cada territori. 

Declaracions de Xavier Baraut, alcalde d’Oló, a La Central

Diumenge passat es va donar per iniciada la fase zero d’aquesta desescalada. El punt més important és la mesura d’alleujament que permet deixar sortir als nens i nenes de casa seva. Referent a aquesta disposició, l’alcalde d’Oló no creu que hagi tingut molta repercussió al poble. Segons el seu punt de vista, la realitat del municipi és molt diferent al d’una ciutat, ja que la majoria de veïns i veïnes viuen en una casa amb pati. 

Pel que fa a la següent mesura proposada pel 2 de maig de donar permís per sortir a fer exercici, el batlle creu que també es podrà fer amb facilitat. En un poble com Oló només cal anar al bosc o caminar pel poble respectant les distàncies. Igualment demana ser molt curosos amb les restriccions i prendre el màxim de mesures per evitar contagis o un possible rebrot. Recordem que Santa Maria d’Oló és un poble petit de poc més de 1000 habitants i actualment ja s’han detectat 6 casos positius de coronavirus. Malgrat tot, segons paraules del propi alcalde, l’Ajuntament seguirà adoptant les recomanacions de la Generalitat i també les directrius que arribin des de Madrid. 

Related Posts