Ona Moianès

El programa 30 minuts de TV3 destaca la residència La Ginesta de Castellcir com una de les úniques que s’ha salvat de la Covid-19.

El programa 30 minuts de TV3 destaca la residència La Ginesta de Castellcir com una de les úniques que s’ha salvat de la Covid-19.

El reportatge es va emetre ahir, diumenge, vora les 10 de la nit. Amb el nom de “Residències, els grans oblidats”, el programa ha tractat els efectes del coronavirus en un dels sectors més afectats, com ho són els centres geriàtrics arreu del panorama català. En el mateix, La Ginesta apareix com el contrapunt als problemes d’aïllament i morts que s’han produït a la majoria de residències.

La diferència es basa en el fet que els treballadors van autoconfinar-se convivint durant més de 15 dies amb els residents. D’aquesta manera han pogut reduir al màxim el risc d’introduir el coronavirus des de fora. Però la raó principal que va fer decidir als treballadors va ser que no volien tancar als 54 usuaris a les seves habitacions durant mínim dues setmanes. Així ho expressa la directora del centre geriàtric, Patrícia Cendrós, qui també es va autoconfinar.

Patrícia Cendrós, directora de la residència La Ginesta de Castellcir.

Durant el confinament, els treballadors van habilitar el gimnàs de la residència amb matalassos i diversos equipaments cedits per veïns de Castellcir. Una treballadora de La Ginesta relata com aquest espai va acabar convertit en un gran dormitori. 

Declaracions d’una treballadora de la residència La Ginesta.

De moment cap dels usuaris ni cap treballador té indicis de símptomes compatibles amb la Covid-19. El que sí ha comportat la convivència ha sigut una major proximitat física entre les persones, usuaris i treballadors. Per aquesta raó, mirar-se la temperatura cada dia i conviure amb mascareta i guants s’ha convertit en una rutina al centre.

Related Posts