Ona Moianès

L’empresa de distribució Disterri ha donat 4.500 litres de llet a diverses entitats de beneficència humanitària de la Catalunya Central.

L’empresa de distribució Disterri ha donat 4.500 litres de llet a diverses entitats de beneficència humanitària de la Catalunya Central.

Segueixen les mostres de solidaritat arran de la crisi sanitària i econòmica propiciada pel coronavirus. L’iniciativa sorgeix concretament d’un veí de Santa Maria d’Oló, Santi Montsech, treballador de l’empresa de repartiment de begudes i aliments Disterri. Aquesta és una companyia familiar de La Garriga, al Vallès Oriental, que poc a poc ha anat creixent fins disposar d’una plantilla d’un centenar de treballadors. Com dèiem, la idea de repartir litres de llet va sorgir primerament a partir d’un acord entre l’empresa i la pròpia marca de làctics. En un inici, la donació es va fer al banc d’aliments de La Garriga. Va ser llavors quan l’olonenc Santi Montsech va pensar en traslladar l’iniciativa a entitats del Moianès, el Bages i Osona. Així ho va comunicar a la direcció de l’empresa que va acceptar la proposta. 

En total, Disterri ha repartit 4.500 litres de llet entre institucions humanitàries com són el Convent de Santa Clara de Manresa, on en van repartir 1.600 litres, el Banc d’Aliments de Vic, Càritas Osona, les Germanetes dels Pobres de Vic, la Creu Roja d’Osona i la Creu Roja del Moianès. Aquesta última ha anunciat que ja ha fet arribar 225 litres de llet a les famílies més vulnerables de la comarca. 

Segons paraules de Santi Montsech, “els efectes de la Covid-19 també s’han fet notar a la feina”. L’empresa de distribució ha passat d’una clientela basada en la restauració en un 70 o 80 per cent a que siguin les pròpies botigues de proximitat les que acaparin la demanda. Segons càlculs de la companyia, les botigues han triplicat les seves vendes. Amb tot això, Disterri ha continuat amb la seva activitat sense comptabilitzar cap cas de contagi per coronavirus entre la seva plantilla.

Related Posts