Ona Moianès

Moià reprèn la construcció de la nova depuradora d’aigües residuals. Les obres estaven en punt mort arran de la pandèmia per la Covid-19.

Moià reprèn la construcció de la nova depuradora d’aigües residuals. Les obres estaven en punt mort arran de la pandèmia per la Covid-19.

Han passat gairebé set setmanes des que l’Ajuntament va decidir aturar l’edificació d’una de les infraestructures més esperades al municipi. L’antiga depuradora havia quedat obsoleta ja que era un equipament pensat per una població de 3.500 habitants. Actualment, a Moià hi viuen 6.200 persones, gairebé el doble, i també ha crescut la zona industrial i la quantitat d’empreses amb seu a la capital del Moianès.  

Aquest creixement de la població ha fet superar la capacitat de les velles instal·lacions que presenten greus problemes per depurar l’aigua en bones condicions. Amb la nova estació es vol acabar amb els problemes de contaminació de la riera La Tosca i la de Calders, tant en el seu pas pel Moianès com en el municipi de Navarcles, al Bages, on les rieres aboquen la seva aigua al riu Llobregat. La nova depuradora permetrà doblar la capacitat actual i acabar amb aquests greuges. 

Les obres van començar a finals d’estiu de l’any passat i tenen un termini d’entre 14 i 16 mesos. Si no hi ha nous entrebancs, s’espera que la nova estació estigui llesta als voltants de febrer de 2021. De fet, actualment ja es pot veure bona part de l’estructura construida. El projecte va a càrrec de la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per Aquambiente i Serveis, i la companyia COPCISA; amb un cost total de 2,9 milions d’euros.  

Related Posts