Ona Moianès

Castellcir signa un conveni amb la Generalitat per a la construcció d’un nou edifici de l’Escola la Popa.

Castellcir signa un conveni amb la Generalitat per a la construcció d’un nou edifici de l’Escola la Popa.

Amb l’estat d’alarma encara vigent i en la primera fase de desconfinament arriba una notícia important per la comunitat educativa del municipi. El passat 29 d’abril, Josep Bargalló, conseller d’Educació de la Generalitat i l’alcalde de Castellcir, Eduard Guiteras, van signar un conveni per fer realitat la nova escola al poble. El document estableix que el govern català es compromet a pagar bona part del cost de construcció entre finals de 2021 i el 2023, que és quan es calcula que s’acabin les obres. La resta l’assumirà l’Ajuntament, que aposta per aquest projecte i ja treballa per començar el procés de licitació i adjudicació de l’obra el més aviat possible.

Actualment l’edifici de l’escola es troba al carrer Major però només hi tenen cabuda els alumnes del cicle mitjà i del cicle superior. A 500 metres de l’escola, al costat del Local i la Llar d’Infants, es troben uns mòduls provisionals que serveixen per donar classes als alumnes d’educació infantil i cicle inicial. 

L’espai que està previst per la construcció de la nova escola és el camp gran d’herba de la Quintana. Es vol que la nova instal·lació sigui sostenible i accessible. Per aquesta raó, es durà a terme un procés participatiu a tota la comunitat per adoptar idees d’infants, joves, famílies i, també, de mestres.  

Related Posts