Ona Moianès

Les deixalleries del Moianès obren les portes a l’ús de particulars després de gairebé dos mesos tancades al servei públic

Les deixalleries del Moianès obren les portes a l’ús de particulars després de gairebé dos mesos tancades al servei públic

Malgrat romandre encara en la fase 0 de desconfinament, ja està en marxa el servei a particulars a les deixalleries de la comarca. Recordem que el Moianès té la particularitat de pertànyer a dos consorcis comarcals que gestionen els residus de cada població. Per una banda, la deixalleria fixa de Moià i les mòbils de Calders, L’Estany, Monistrol de Calders i Santa Maria d’Oló pertanyen al Consorci del Bages per a la Gestió de Residus. Des d’aquesta entitat s’ha fet saber que es restableixen els horaris normals a partir d’ahir, 11 de maig. 

A l’entrada de cada deixalleria fixa s’ha instal·lat un cartell amb indicacions que cal tenir en compte com el manteniment de les distàncies de seguretat, l’obligatorietat d’utilitzar mascaretes i guants o respectar l’aforament màxim permès que, en el cas de Moià, és de dues persones. Pel que fa a les deixalleries mòbils, aquestes reprendran serveis que havien estat aturats i funcionaran amb els seus horaris habituals. Malgrat tot, s’intentarà reduir al màxim el contacte entre treballadors  i  usuaris. 

D’altra banda, la deixalleria comarcal de Castellterçol, que pertany al Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, segueix oberta amb estrictes mesures de seguretat des de la setmana passada. Aquesta instal·lació fixa també dóna servei als habitants de Castellcir, Granera i Sant Quirze Safaja. 

En resum, la xarxa de deixalleries del Moianès demana als particulars que respectin les mesures de seguretat i evitin col·lapsar les instal·lacions els primers dies d’obertura. Si bé s’ha restablert el servei, només estan autoritzats els desplaçaments estrictament necessaris. Finalment, es recomana consultar les directrius de cada deixalleria per assegurar-ne la normalitat del funcionament.

Related Posts