Ona Moianès

L’escàs augment de casos positius confirma l’aplanament de la corba de contagis al Moianès

L’escàs augment de casos positius confirma l’aplanament de la corba de contagis al Moianès

En total hi ha ara mateix a la comarca 144 casos positius, 4 més que fa una setmana. Aquestes són les dades que dóna l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya. Quan parlem de casos positius, parlem tant de persones diagnosticades amb un test PCR com resultats obtinguts amb un test ràpid. Així doncs, la tendència immobilista al Moianès s’observa des de principis i mitjans de mes quan el pic de contagis va arribar a 143 el dia 12 de maig. Dues setmanes més tard, el nombre de casos positius s’ha estabilitzat al voltant dels 140. 

Això sí, la xifra de resultats sospitosos no ha parat de créixer i assoleix un nou màxim històric amb 535 casos. El que significa 90 més que la setmana passada. Val a dir, però, que aquests resultats estan pendents de ser confirmats. La xifra de sospitosos són persones que presenten símptomes de coronavirus però en les quals encara no s’ha pogut fer cap prova.

Amb tot plegat, la capital, Moià segueix al capdavant de la llista de resultats positius i sospitosos, amb 103 contagis confirmats i 238 sota sospita. En segon lloc trobem la població de Castellterçol on una setmana més segueixen els mateixos 16 casos positius. Malgrat tot, els pobles on augmenten significativament els casos confirmats són Calders, que passa de 7 a 9 en una setmana; i Monistrol de Calders, que amb una població de menys de 700 habitants passa de 4 a 5 casos. 

Pel que fa a les defuncions, la comarca del Moianès arribava fa poc més d’una setmana a les 28 persones mortes per Covid-19. Una xifra que, per sort, no augmenta i es manté sense novetats des de fa dies.

Related Posts