Ona Moianès

Les escoles rurals de la ZER Moianès Llevant viuen la desescalada amb menys maldecaps

Les escoles rurals de la ZER  Moianès Llevant viuen la desescalada amb menys maldecaps

El ZER Moianès Llevant, que engloba les escoles de la zona rural de Collsuspina, l’Estany i Sant Quirze Safaja, compta amb un total de 114 alumnes. De moment només ha obert el centre educatiu de Collsuspina perquè a la resta de municipis el dia 1 de juny ha sigut festa. Avui reobrirà l’escola de l’Estany, en canvi Sant Quirze Safaja haurà d’esperar una mica encara per tornar a l’activitat. 

Pel que fa a l’Escola Els Ventets de Collsuspina, ahir dilluns es van reobrir les aules per només dos alumnes de P3. El director de la ZER Moianès Llevant, Toni Comajoan, ha explicat que en aquests casos és més fàcil adaptar el protocol perquè hi ha espai suficient per mantenir la ràtio. 

Declaracions de Toni Comajoan, director de la ZER Moianès Llevant

El director, Toni Comajoan també anuncia que van explicar el protocol a les famílies. D’aquesta manera, els alumnes de quatre anys han entrat a classe amb mascareta, després de rentar-se les mans, desinfectar les sabates i que se’ls prengués la temperatura. A dins s’han assegut separats. La seva mestra, Mònica Mundet, reconeix que el que costarà més serà mantenir el distanciament. 

Paraules de la mestra de l’Escola els Ventets de Collsuspina, Mònica Mundet

A l’espera de poder tornar a la normalitat, el centre mantindrà les classes virtuals. El director Toni Comajoan explica que la plantilla de les tres escoles de la ZER Moianès Llevant s’ha dividit en dos grups, un que seguirà mantenint l’activitat en línia i un segon que estarà presencialment a les aules per fer classe als alumnes que sí que hi poden anar.

Related Posts