Ona Moianès

La desocupació puja un 1,4% en l’últim mes al Moianès i la taxa d’atur registral se sitúa en un gairebé 9%

La desocupació puja un 1,4% en l’últim mes al Moianès i la taxa d’atur registral se sitúa en un gairebé 9%

L’atur segueix pujant al Moianès però no amb la força que ho feia a l’inici de la pandèmia. Aquest mes de maig 9 persones han perdut la feina i sitúa la xifra d’aturats en un total de 617, un 13% més que respecte el mes de març i només un 1,4% en l’últim mes.

Moià, per exemple, continua amb el mateix nombre d’aturats que a l’abril, amb 298. Una xifra que a finals de març era de 272 persones. Després de la capital, el poble amb més aturats és Castellterçol amb 98, de fet, una persona menys que a l’abril. 

Si parlem de percentatges, el poble amb l’increment més alt és Collsuspina, que suma 3 persones a la llista d’aturats quedant-se amb 14 en total. Això suposa un 27% més respecte el mes anterior. El segueix la població de Santa Maria d’Oló on 2 persones han perdut la feina i l’atur puja un 9,5%. A Calders també són 3 els aturats que es sumen als 46 comptabilitzats al poble, gairebé un 7% més que l’anterior observació. 

Municipis com l’Estany i Granera mantenen les seves dades com també ho fa Moià, la capital, i són els únics que no sumen cap aturat. De fet, Castellterçol i Sant Quirze Safaja redueixen en una persona l’atur registrat durant el maig de 2020.

Santa Maria d’Oló, per la seva banda, conserva la taxa d’atur registral més baixa del Moianès amb un 4%, mentre que els pobles de Granera i Monistrol de Calders són els que la tenen més alta, amb un 20 i un 13 per cent, respectivament.

Al conjunt de Catalunya l’atur ha augmentat en 15.339 persones respecte al mes d’abril, que suposa un creixement del 3%. La xifra total supera els 483.000 desocupats.

En termes absoluts, es tracta de la xifra més alta registrada al conjunt de l’estat espanyol, seguida de la Comunitat de Madrid. Tot i això, l’increment d’aquest més de maig és 10 vegades menor que el registrat a l’abril, i 11 vegades més baix si ho comparem amb les dades de març.

Amb tot, aquestes dades no inclouen els afectats per Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació, que a Catalunya són més de 740.000 treballadors. 

Related Posts