Ona Moianès

Una seixantena de persones es concentren a Moià per reclamar drets i llibertats vulnerats durant la crisi sanitària

Una seixantena de persones es concentren a Moià per reclamar drets i llibertats vulnerats durant la crisi sanitària

Sota el lema “La vida abans que el capital”, associacions com la Xarxa de Suport Mutu del Moianès i organitzacions d’esquerra com La Forja o Arran Moianès, entre d’altres, van convocar ahir al vespre una manifestació a la plaça Sant Sebastià de Moià. L’objectiu de la mateixa és defensar una sanitat 100% pública, protegir els drets laborals dels treballadors i la redistribució de la riquesa. Uns drets que segons l’Armand, portaveu de la Xarxa de Suport Mutu, s’han retallat durant l’estat d’alarma i es tem que s’allargui durant la ja incipient crisi econòmica.

Declaracions d’Armand, portaveu de la Xarxa de Suport Mutu.

Abans de la concentració han caigut unes gotes però això no ha espantat a la seixantena de persones que s’han trobat a la plaça, davant l’Ajuntament de Moià. Allà han pogut llegir un manifest i han mostrat cartells amb lemes com “la crisi, que la paguin els rics”, “expropiem Nissan”, “pensions dignes” o “més sanitat, menys militars”. La concentració ha transcorregut amb tranquil·litat i la totalitat dels manifestants duien mascareta i respectaven la distància de seguretat. Malgrat tot, hi ha hagut la presència de Mossos i de policia local, fet que ha estranyat a l’Armand, portaveu de la Xarxa i un dels organitzadors de la manifestació.

La concentració de Moià es suma a les 63 manifestacions que s’han fet sota el mateix lema arreu dels Països Catalans. De fet, els organitzadors han anunciat que tenen la intenció de recuperar els carrers repetint aquesta manifestació cada dimarts a les vuit del vespre. Pel que fa al Moianès, s’espera repetir les concentracions la setmana que ve a Monistrol de Calders, la següent a Castellterçol i d’aquí tres setmanes a Santa Maria d’Oló.

Related Posts