Ona Moianès

El nombre d’ERTOs al Moianès s’estanca amb el progressiu retorn a l’activitat econòmica

El nombre d’ERTOs al Moianès s’estanca amb el progressiu retorn a l’activitat econòmica

En aquest procés d’estancament també s’hi observa un traspàs d’expedients causats per força major a d’altres motivats per raons econòmiques o de producció. El Consell Comarcal del Moianès ha presentat unes dades que ho exemplifiquen. I és que des de l’inici de la pandèmia a mitjans de març fins a finals d’abril s’han registrat a la comarca 114 ERTOs que han afectat 734 llocs de treball. A dia d’avui, el total d’expedients arriba als 122 amb 754 treballadors afectats. Això significa que durant el mes de maig s’han presentat només 8 nous expedients, el que suposa l’afectació de 36 llocs de treball. 

Aquest escàs increment d’ERTOs al maig ha comportat que la incidència sobre el teixit empresarial al Moianès es mantingués amb una afectació del 29,8%, una de les més baixes de Catalunya, exactament, la 38a de 42 comarques. Si ens fixem en termes d’ocupació, l’afectació es situa en un 27,8% dels llocs de treball, una posició de la mitja-baixa en el conjunt de comarques catalanes, concretament la posició 25.

Dels pobles amb més empreses afectades per ERTOs trobem Moià amb 66, seguit de lluny per Castellterçol amb 16 i Calders i Santa Maria d’Oló amb 7 cadascun. Això sí, si ens fixem en termes d’ocupació, destaca, per darrere de la capital, la població de Santa Maria d’Oló, amb 85 llocs de treball afectats per la mesura. Això és degut a que Oló té una estructura productiva amb empreses de majors dimensions. Una explicació que té molt a veure amb el fet que malgrat el sector de la indústria reuneix només el 14% d’ERTOs és l’activitat econòmica que ha afectat més llocs de treball al Moianès. Exactament el 62,3% del total.

Related Posts