Ona Moianès

L’escola Sesmon d’Oló és una de les galardonades amb els Premis Baldiri 2020

L’escola Sesmon d’Oló és una de les galardonades amb els Premis Baldiri 2020

Els premis Baldiri Reixac són uns guardons organitzats per la Fundació Carulla i estan pensats com un estímul cultural i un reconeixement a l’escola catalana. Els premis estan oberts a tota la comunitat educativa, des de professors a alumnes i escoles de tot tipus. Per optar a una de les més de 40 dotacions econòmiques que atorga la fundació, cada centre educatiu ha de presentar un innovador projecte per participar. Núria Capdevila, mestre de l’Escola Sesmon d’Oló i impulsora d’una de les experiències guanyadores, explica en què consisteixen aquests premis.

Núria Capdevila, mestre de l’Escola Sesmon d’Oló

Aquest any es celebrava la 42a edició i els guardons s’han dividit en 4 categories. 10 premis anomenats “Baldiri Escola” amb 3.000 Euros cadascun, 6 premis de 4.000 € dins la categoria “Baldiri Connexions”, 5 premis de fins a 1.000€ pel projecte “Alumnes” i 25 premis de 500 € en l’apartat “Experiències”. 

És en aquesta última categoria on s’emmarca el projecte guanyador de l’Escola d’Oló. L’experiència s’anomena “Fem la pau amb la cultura” i es troba dins la campanya “Emociona’t”, una tasca amb la qual l’escola ha treballat durant tot l’any. Els Alumnes de l’escola han desenvolupat una activitat sorpresa cada mes vinculada a les intel·ligències múltiples i a les diferents formes d’aprendre. A partir de les inquietuds que mostraven triaven un camí o un altre per desenvolupar-la. Núria Capdevila explica com es proposaven les activitats i com aquestes propostes tenia continuïtat a partir dels interessos dels propis alumnes.

Núria Capdevila

D’altra banda, sembla ser que el curs actual no retornarà a la normalitat. Les classes es seguiran realitzant de forma online mentre que els alumnes de sisè podran venir presencialment a l’escola de forma voluntària per acomiadar-se del centre. La mestra Núria Capdevila així ho explica.

Núria Capdevila

Amb tot plegat, l’entrega de premis es va fer de forma telemàtica amb el periodista Roger de Gràcia de presentador. Simulant una entrega al Teatre Lliure es va anar connectant amb les diferents escoles guardonades, entre elles, representants de l’Escola Sesmon d’Oló. El premi Baldiri Experiències aconseguit per l’escola consta d’una dotació de 500 Euros que el centre educatiu podrà invertir en material fungible i llibres comprant a la cooperativa Abacus.

Related Posts