Ona Moianès

L’Ajuntament d’Oló denuncia la rapidesa i la falta de consens amb la que el Parlament vol aprovar la Nova Agència de la Natura

L’Ajuntament d’Oló denuncia la rapidesa i la falta de consens amb la que el Parlament vol aprovar la Nova Agència de la Natura

La nova Agència de la Natura seria un departament que gestionaria els espais naturals protegits que suposen el 30% del territori català, però també podria actuar sobre el terreny verd que l’envolta. Això, segons el detractors de la creació de la nova agència, suposaria el control del 70% de la superfície forestal i agrícola. 

L’Ajuntament d’Oló no es posiciona directament en contra però sí denuncia la rapidesa amb què tot plegat s’ha dut a terme. De fet, el 28 de maig es aprovar una moció on s’avisava de la falta de consens envers la creació del departament de la Natura. L’alcalde d’Oló, Xavier Baraut, critica que no s’hagi consultat la gent que viu a l’entorn rural. 

Xavier Baraut, alcalde d’Oló

L’alcalde d’Oló tampoc veu amb bons ulls que les decisions i gestions del món rural es prenguin des d’una seu a Barcelona. A més, tem que això suposi més traves burocràtiques per desenvolupar el que es pot fer i el que no. Un altre tema espinós és el fet de voler aprovar la llei sense desenvolupar-la. Així ho explica Xavier Baraut, alcalde d’Oló.

Xavier Baraut

Aquesta crítica no l’ha fet només l’Ajuntament d’Oló. De fet, un centenar d’alcaldes i representants del territori es van concentrar dimarts passat davant el Parlament de Catalunya. Ho van fer per demanar l’ajornament de l’aprovació del nou organisme. Una agència que, malgrat tot, compta amb el suport de la majoria d’entitats ecologistes i també amb el vot a favor de Junts per Catalunya, Esquerra, el PSC, comuns i la CUP. Només Ciutadans votaria en contra mentre que el PP encara no ha definit el seu vot. 

Related Posts