Ona Moianès

5 nous casos positius de coronavirus al Moianès en el que portem de juny

5 nous casos positius de coronavirus al Moianès en el que portem de juny

El Moianès, junt amb la resta de comarques de la Regió Sanitària de la Catalunya Central, es troba a les portes d’entrar a la fase 3 de la desescalada. Ho fa amb una tendència positiva que confirma l’aplanament de la corba de contagis. Una tendència que es repeteix al llarg de tot el territori català. De fet, 5 de les 42 comarques catalanes no ha sumat cap nou contagi durant les primeres dues setmanes de juny, entre elles, el Solsonès. 

El Moianès, per la seva banda, es situa a la part baixa de la taula de nous casos de Covid-19, amb una ràtio del 0,2 per cada 1.000 habitants el mes de juny. En l’última setmana només s’han registrat 3 casos, dues dones i un home. Segons les dades de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, un s’ha registrat a Calders, l’altre a Castellcir i l’últim a Santa Maria d’Oló. En total, s’han detectat 149 casos a la comarca.

D’altra banda, el nombre de casos sospitosos continua augmentant fins assolir els 661, 126 més que a finals de maig. Val a dir, però, que aquests resultats estan pendents de ser confirmats. La xifra de sospitosos són persones que presenten símptomes de coronavirus però en les quals encara no s’ha pogut fer cap prova.

Pel que fa a les defuncions, el Moianès ha hagut de lamentar 29 morts per coronavirus. Malgrat tot, aquesta és una xifra que no creix des de fa dues setmanes, el que confirma una evolució positiva de la crisi sanitària. Recordem que la xifra de morts a l’abril va ser de 20 persones, mentre que al maig es va lamentar la pèrdua de 5 vides pel virus.

Related Posts