Ona Moianès

Un veí de Calders de 67 anys perd la vida en un accident al Pedraforca

Un veí de Calders de 67 anys perd la vida en un accident al Pedraforca

El cos d’emergències dels Bombers van rebre l’avís de l’accident cap a un quart de quatre de la tarda d’ahir dilluns. Un altre excursionista va informar de la presència del cos d’una persona immòbil a la zona del segon pic gran de la muntanya del Berguedà, l’anomenat Pollegó inferior. 

Els Bombers van enviar un helicòpter de salvament per evacuar el cos un cop l’autoritat judicial va donar l’ordre de fer-ho. En l’evacuació del cos també hi van intervenir efectius del servei de Muntanya i patrulles de Mossos d’Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de Berga. 

De fet, no ha sigut l’únic servei que van efectuar els Bombers ahir al Pedraforca. Una hora abans de la mort del Moianès, el cos de bombers va rescatar un veí de Santa Coloma de Gramenet de 29 anys que va patir un atac d’angoixa i no va poder continuar amb l’excursió. S’hi van desplaçar amb helicòpter els “GRAE”, que són els Efectius del Grup d’Actuacions Especials dels Bombers conjuntament amb l’Equip de Rescat i Intervenció del SEM. Després de tranquil·litzar l’excursionista de Santa Coloma van evacuar-lo fins al pàrquing on tenia el vehicle aparcat. Malgrat tot, no va ser necessari traslladar-lo a cap centre sanitari.

Related Posts