Ona Moianès

Ja hi ha data per la Universitat d’Estiu del Moianès, del 6 al 10 de juliol

Ja hi ha data per la Universitat d’Estiu del Moianès, del 6 al 10 de juliol

Enguany s’ha hagut de retallar el programa previst per l’envestida del coronavirus. Malgrat tot, la intenció de l’equip gestor sempre ha sigut la de tirar endavant el Campus d’Estiu i aprofitar l’ocasió per satisfer, segons diuen, la necessitat de retrobar-se. Per raons de seguretat i major tranquil·litat dels assistents s’ha decidit fer només la programació a l’aire lliure, aquella que es basa en visites a l’exterior. 

El campus d’enguany, que compta amb la col·laboració de la Universitat Ramon Llull, es dividirà en dos cursos de 15 hores cadascun, un de matins de 9 a 12h i l’altre de tardes, de 2/4 de 5 a 2/4 de 9. El primer anirà sobre el patrimoni històric del Moianès on es visitaran cinc espais de diferents èpoques de la història de la comarca, una espai diferent cada dia de la setmana. Des del Dolmen del Puig-Rodó a Moià fins a la Colònia Jorba de Calders, passant pel Castell de Castellterçol, per exemple. L’altre curs indagarà sobre la vegetació, la fauna i la geologia de l’espai natural del Moianès, amb el protagonisme gairebé complet pel Parc Prehistòric de les Coves del Toll. 

Val a dir que els cursos seran reconeguts pel Departament d’Ensenyament. El preu és de 60€ el curs sencer o de 15€ un sol dia i s’adrecen a tothom qui ho vulgui fins assolir el màxim de 20 persones. Les inscripcions es podran fer a Cal Carner fins el 3 de juliol. 

Finalment, dins dels actes de la Universitat d’Estiu del Moianès, es farà una taula rodona amb el títol “Viure amb el coronavirus”. El col·loqui es farà de forma gratuïta al Parc Municipal de Moià dijous 9 de juliol a les 7 del vespre.

Related Posts