Ona Moianès

Moià aprova una moció demanant l’ajornament de la nova Agència de la Natura

Moià aprova una moció demanant l’ajornament de la nova Agència de la Natura

El ple en sessió ordinària de dimarts de la capital del Moianès serveix per posar d’exemple el malestar i la desconfiança que hi ha entre els alcaldes i governs municipals de la Catalunya Central amb l’aprovació de l’Agència Catalana de la Natura. Recordem que el Parlament va aprovar la Proposició de Llei de creació de l’Agència dimecres passat en sessió plenària. 

Pel que fa a Moià, el Ple de l’Ajuntament va aprovar una moció en què es demana l’ajornament de la llei fins a ser consensuada amb els ens locals i els col·lectius afectats. Concretament es va aprovar amb els vots a favor dels regidors d’Ara Moià, els de Junts x Moià i la regidora del PSC, i amb l’abstenció dels dos regidors de la CUP – Capgirem Moià. 

La capital del Moianès no és l’única població de la comarca que s’ha mostrat en contra de l’aprovació de l’Agència. El 28 de maig, Santa Maria d’Oló també va aprovar una moció on s’avisava de la falta de consens envers la creació del nou departament i la rapidesa amb què s’ha fet tot. De fet, l’alcalde Xavier Baraut va denunciar fa una setmana a La Central que no s’hagi consultat a la gent que viu a l’entorn rural.

Related Posts