Ona Moianès

Dues joves dissenyadores del Moianès impulsen un projecte de moda enmig de la pandèmia

Dues joves dissenyadores del Moianès impulsen un projecte de moda enmig de la pandèmia

Elles són la Laia Requena, dissenyadora de moda, i la Mònica Clapers, dissenyadora gràfica. Tot va començar com un hobbie que compartien amb la passió per la moda, les arts i l’entorn. Però l’arribada del coronavirus va fer que el que era un idea es consolidés per la gran demanda de mascaretes que els hi feien amics i coneguts. D’aquesta manera, Laia Requena explica que la necessitat del moment les va obligar a posar fil a l’agulla. 

Laia Requena, una de les creadores de la marca de moda “Elorem”

De moment han creat dos models de mascaretes. El primer model que han anomenat “La granerina” està fabricada amb cotó, té una obertura per posar-hi un filtre i és reutilitzable. L’altra fa servir un teixit homologat i també es podrà netejar i tornar a fer-ne ús. Amb tot plegat, les joves dissenyadores destaquen que algunes mascaretes s’han fet amb roba de cotó reciclada. 

Malgrat tot, la marca de roba “Elorem”, que és com s’anomena, encara es troba en construcció. El projecte té la intenció de crear peces de roba i accessoris seguint idees com l’economia circular, una organització sostenible dels processos i posar la comarca del Moianès al mapa, tot apostant per una producció de proximitat. De moment treballen en fer dues línies de col·lecció: una reutilitzant i reciclant teles i l’altre produint roba de la forma més ètica i respectuosa amb l’entorn possible. Laia Requena, dissenyadora de moda i creadora de la marca, així ho detalla. 

Laia Requena

De moment, les joves dissenyadores treballen des de casa però, en un futur, pensen en vendre els seus productes a botigues afines amb la seva línia d’actuació envers el planeta, com també fer-ho a través de plataformes online. Finalment, si tot va bé, el pas seria obrir una petita botiga a Moià.

Related Posts