Ona Moianès

Les Xarxes de Suport Mutu i la Popular d’Aliments del Moianès fan una crida urgent per aconseguir un espai on guardar el material recaptat

Les Xarxes de Suport Mutu i la Popular d’Aliments del Moianès fan una crida urgent per aconseguir un espai on guardar el material recaptat

Fa més de tres mesos que arran de la crisi sanitària i econòmica provocada pel coronavirus van sorgir a la comarca noves entitats de suport per fer front la pandèmia i les seves conseqüències. D’aquí van néixer iniciatives com la Xarxa de Suport Mutu o la Popular d’Aliments del Moianès. 

Actualment, però, la situació que pateixen és, segons defensen, crítica. Porten tot aquest temps recaptant aliments, roba i diferents provisions però no disposen d’un espai concret per guardar-ho tot. Això ha fet que els esforços per gestionar i repartir les donacions entre les persones més necessitades es vegin alterades pels canvis d’ubicació i trasllat. L’Armand, portaveu de la Xarxa de Suport, mostra així la seva preocupació. 

Paraules del portaveu de la Xarxa de Suport Mutu del Moianès, Armand Castany

De fet, fa tres mesos que diferents persones a títol individual ofereixen casa seva i els seus establiments de manera voluntària però provisional. Malgrat tot, amb l’etapa de represa, alguns locals tenen poc marge de temps per buidar els espais utilitzats i buscar un nou indret per guardar el material recaptat. Sembla ser que la crida de la Xarxa va arribar a Ara Moià, el partit que governa la capital del Moianès. L’Ajuntament, per la seva banda, va emplaçar les entitats de caire solidari a reunir-se divendres passat. La reunió va servir per fer un primer acostament sobre les tasques de la Xarxa de Suport, com són, a banda del recapte, el recolzament psicològic o en termes laborals o d’habitatge. Malgrat tot, la resposta de l’Ajuntament no va ser la d’oferir un equipament municipal per l’entitat si no recomanar compartir l’espai amb Càrites i la Creu Roja del Moianès. Un pas que el portaveu de la Xarxa valora però que creu insuficient. 

Armand, portaveu de la Xarxa de Suport

El següent pas el decidirà la Xarxa en una propera assemblea, però tot fa indicar que hi haurà una altra presa de contacte entre l’entitat i el govern municipal de Moià.

Related Posts