Ona Moianès

Set nous positius i dues defuncions per covid, el balanç del mes de juny al Moianès

Set nous positius i dues defuncions per covid, el balanç del mes de juny al Moianès

Fa setmanes que la tendència indica un cert estancament de casos confirmats de coronavirus a la Regió Sanitària de la Catalunya Central. Es confirma, d’aquesta manera, una gran frenada de contagis, també al Moianès.

Així ho expressen les dades de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya. El Moianès només ha registrat 7 nous casos de coronavirus que, sumats als 144 de finals de maig, situa la comarca amb un total de 149 casos confirmats. Això significa que el Moianès es troba a la part baixa pel que fa a nous casos de Covid-19, amb una ràtio del 0,5 per cada 1.000 habitants. Els nous positius s’han donat en poblacions com Santa Maria d’Oló, que suma 2 contagis i arriba a les 8 persones. Calders, per la seva banda, passa de 9 a 10. Castellcir, que només tenia constància d’un cas, passa tenir-ne dos i finalment Moià, la capital, suma un nou cas per arribar als 104 positius. 

Pel que fa al nombre de casos sospitosos, aquest continua augmentant fins assolir la màxima de 781 persones, 254 més que les 535 que s’havien detectat a finals de maig. Val a dir, però, que aquests resultats estan pendents de ser confirmats. La xifra de sospitosos són persones que presenten símptomes de coronavirus però de les quals encara no se n’ha pogut fer cap prova.

Pel que fa a les defuncions, el Moianès ha hagut de lamentar un total de 30 morts per coronavirus, dues més durant els 30 dies que té el mes de juny. Malgrat tot, aquesta és una xifra que va a la baixa. Recordem que la xifra de morts a l’abril va arribar a les 20 persones, mentre que al maig es va haver de lamentar la pèrdua de 5 vides.

Related Posts