Ona Moianès

L’escola Sesmon d’Oló estudia les noves mesures d’Educació per la reobertura del curs vinent

L’escola Sesmon d’Oló estudia les noves mesures d’Educació per la reobertura del curs vinent

Ester Garcia, la directora del centre educatiu Sesmon d’Oló es reunirà properament amb la resta del professorat i directors per analitzar les mesures anunciades pel Departament d’Ensenyament. En aquest sentit, la directora de l’escola creu que el pla d’actuació anunciat porta de moment poca informació per poder dissenyar definitivament un pla d’obertura pel curs 2020 – 2021.

Ester Garcia, directora de l’Escola Sesmon d’Oló

Tot i això, creu que ho tindran preparat pel 23 de juliol, que és la data que marca la Generalitat per presentar el pla. Malgrat tot, serà al setembre quan aquest haurà de ser definitiu.  

D’altra banda, Ester Garcia creu que l’Escola d’Oló, al ser un centre petit amb pocs alumnes però amb unes dimensions mitjanes, serà molt més senzill garantir la ràtio d’espai i les distàncies de seguretat. El que ja no té tant clar és el repartiment dels alumnes per grups. 

Paraules d’Ester Garcia a La Central

El curs 2019 – 2020 han sigut 86 nens i nenes a l’escola. En canvi, per l’any que ve, esperen ser 77 alumnes. Aquest descens significa una retallada de plantilla, per tant, no sap si es beneficiaran de la contractació de nous docents amb el nou pla. Però, com dèiem, el maldecap més gran per la directora del centre és com agruparà els alumnes. Normalment, els grups són de diferents cursos i cicles però poden ser canviants depenent de l’activitat o la classe impartida. Algunes vegades els nens eren els més grans del grup i un altra els més petits. Això, segons la directora, enriquia l’alumnat. En canvi, amb el nou pla, Ester Garcia creu que haurà de fer grups fixes amb alumnes d’edats i cursos molt diferents. 

Ester Garcia

Amb tot plegat, la directora del centre diu que les últimes tres setmanes del curs 2019 – 2020 ja van fer un pla d’obertura on els alumnes i famílies decidien si hi anaven presencialment o no. En el cas d’infantil s’havien de complir uns requisits per part de les famílies. En canvi, amb els alumnes de sisè es va mirar de fer un comiat durant l’última setmana. En total, la meitat dels alumnes van acostar-se en algun moment al centre educatiu.

Related Posts