Ona Moianès

Un grup ultra d’espanyolistes agredeix quatre veïns de Collsuspina, entre ells, l’alcalde Oriol Batlló

Un grup ultra d’espanyolistes agredeix quatre veïns de Collsuspina, entre ells, l’alcalde Oriol Batlló

La passada nit de dijous a divendres un grup d’espanyolistes es va acostar al poble de Collsuspina amb cotxe i van aparcar-lo davant l’Ajuntament. La seva idea era arrencar l’estelada que hi ha penjada a la façana de l’edifici. Casualment, Oriol Batlló, alcalde de Collsuspina, tornava de Moià i va anar a recriminar l’acció del grup. A partir de llavors va començar una discussió que va anar pujant de to. Al començar la baralla entre els espanyolistes i l’alcalde s’hi van acostar altres veïns del municipi i va ser en aquell moment quan el grup d’ultres va agredir a quatre persones. L’alcalde Oriol Batlló explica com van anar els fets.

Oriol Batlló, alcalde de Collsuspina

Amb tot plegat, l’Ajuntament de Collsuspina ha decidit presentar una denúncia als Mossos d’Esquadra pel robatori de la bandera i per agressió a l’autoritat. Així ho detalla Oriol Batlló, l’alcalde. 

Paraules d’Oriol Batlló

En conseqüència, dues centes persones es van concentrar dissabte a Collsuspina per denunciar l’acte que van titllar de feixista i violent. Ho van fer a les 12 del migdia a la Plaça Major, davant l’Ajuntament.  

La manifestació va comptar amb el suport dels 3 grups polítics del municipi: Ara Collsuspina, Junts i la CUP. Els habitants del poble van sortir al carrer per rebutjar la violència i donar suport als agredits. 

El mateix alcalde del municipi va llegir un manifest denunciant l’acte violent del grup ultra i va recordar que l’estelada penja de la façana de l’Ajuntament per decisió dels dos grups polítics que governen, Ara Collsuspina i Junts. També amb el suport de la CUP que no va aconseguir cap regidor. Això significa que la gran majoria d’habitants del poble van votar per alguna d’aquestes formacions. També hi va ser present Eduard Freixedes, Delegat del Departament d’Interior a la Catalunya Central. Finalment, un membre de l’Esquerra Antifeixista del Moianès va tenir unes paraules per recordar que “la comarca és antifeixista”. 

L’actuació violenta a Collsuspina va ser reivindicada per l’Associació “Unión de Brigadas Quita Lazos” de Terrassa a través de Twitter. També es van atribuir els fets passats la mateixa nit a la parada d’autobús de Collsuspina i a l’Ajuntament de Castellcir, on van penjar-hi, respectivament, una bandera d’Espanya

Related Posts